Как да помогнем на бизнеса си в 5 стъпки


Как да помогнем на бизнеса си в 5 стъпки

Ако имате малък или среден бизнес и искате да го развиете, за да изпреварите конкурентите си, то най-добрата стратегия е като привлечете вниманието на потребителите. Как обаче това може да се случи като темповете на развитие нарастват все повече и само в САЩ до момента има над 28 милиона малки бизнеса? Предлагаме ви пет основни стъпки, които във времето са доказали своята ефективност.

  1. Правилната аудитория – таргетирането е първият и основен елемент при развитието на който и да е бизнес. Важно е да разберете кои са истинските потребители и клиенти, за да знаете към кого да насочите усилията си в по-нататъшната стратегия.
  2. Избор на канал за разпространение – след като вече установите кои са „вашите хора“, трябва да знаете къде да ги откриете. Избирането на точната маркетингова стратегия в онлайн пространството, директната комуникация с потребителя или офлайн маркетинга е в основата за стартирането и развитието на бизнеса ви.
  3. Уникалното съдържание – в момента потребителите са пренаситени от информация и като най-важен фактор е да се привлече и задържи тяхното внимание. Затова всяко създавано съдържание трябва да има добавена стойност или казано накратко – да е интерактивно, да образова, да забавлява и да показва на практика как се прилага даденият продукт или услуга.
  4. Разказ на лични истории (сторитейлинг) – съвременен начин за печелене на клиенти е чрез създаване на емоция и доближаване до процеса на работа. Това състояние най-лесно се постига чрез сторитейлинга. Може да изберете ключови истории, които показват пътя на израстване на вашия бизнес, или всекидневни разкази за ежедневните премеждия на екипа ви.
  5. Работа с инфлуенсъри – един от иновативните инструменти за привличане на широка аудитория е използването на лица с влияние в социалните мрежи (инфлуенсъри). Тяхното мнение е високо ценено от интернет потребителите и събужда доверие. Целта е да привлечете на своя страна подобни личности или самите вие да се превърнете в инфлуенсъри във вашата сфера на развитие на бизнеса, за да рекламирате с минимални средства, но с големи приходи на печалба и престиж .

Новини

Comments are disabled.